29-04-17

Lamskoteletjes met geroosterde groenten.

Gerecht om de vingers bij af te likken ... en gaat nog eens snel ook!

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 venkelknollen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika (eigen toevoeging)
  • 9 el extra vierge olijfolie
  • 8 lamskoteletjes (ik gebruikte varkenskotelet! 1 pp.)
  • Kruiden: Provençaalse of Italiaanse...
  • bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in parten.
  • Snijd een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes.
  • Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm.
  • Snijd de paprika doormidden, haal de zaadlijsten weg en snijd in grove stukken.
  • Meng de aardappelen met de groenten met de olijfolie, peper en eventueel zout op een met bakpapier beklede bakplaat (of in een grote ovenschaal). Kruid eventueel met Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden.
  • Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Voeg er de laatste 10 min. de courgette bij (wordt anders te zacht!)

Verhit wat olijfolie en eventueel wat boter in een koekenpan en bak de (lams)koteletjes goudbruin (en rosé als het lamskoteletjes zijn - 5-7 minuten). Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout (en nootmuskaat voor de varkenskoteletjes)

Serveer met de geroosterde groenten.

(Is glutenvrij, lactosevrij)

Gerechtje uit 'ALLERHANDE' van AH

21:05 Gepost door Fijnproevertje in Groenten, Hoofdgerechten, Oven, Vlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |  Print

28-04-17

Witlof met geitenkaas en ham (4pers.)

Een manier om vrij snel een witlofschotel op tafel te hebben. Normaal maak ik dit met een kaassaus maar door de gesmolten geitenkaas én toevoeging van een beetje vloeibare room wordt het toch een smeuïg gerecht.

 

Benodigdheden:

  • 4 stronken witlof
  • 100 g serranoham (8 sneetjes)
  • 4 sneetjes geitenkaas jong belegen 50+
  • 1 eetlepel gedroogde tijm en naar smaak wat peper uit de molen
  • Beetje vloeibare room
  • ovenschaal (20x30 cm)

Bereidingswijze:

  1. Verwijder het harde stukje aan de onderkant van de stronken witlof.
    Kook het lof gedurende 5 min. in een pan met water met wat zout.
    Laat goed uitlekken en halveer in de lengte.

  2. Verwarm de oven voor op 180° C.

  3. Leg de sneetjes serranoham op het werkblad.
    Halveer de sneetjes kaas in de lengte.
    Verdeel de geitenkaas over de ham.
    Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met wat tijm en wat peper uit de molen.
    Vouw de ham en kaas om het witloof, overgiet met een beetje vloeibare room en laat in ca. 20 min. in de oven goudbruin worden.

Lekker met aardappelpuree.

Eet smakelijk! en... zelf vond ik het overheerlijk. Was bedoeld voor 4 personen maar is helemaal opgegaan met 2 (ik 1/3 en de rest mijn ega surprised)

(receptje geprobeerd uit het AH magazine 'ALLERHANDE')

(foto alvorens het gerecht de oven ingaat... en foto van afgewerkt gerecht)

witlof,serranoham,geitenkaas,tijm,peper

witlof,serranoham,geitenkaas,tijm,peper

19:16 Gepost door Fijnproevertje in Groenten, Hoofdgerechten, Oven, Vlees | Permalink | Commentaren (0) | Tags: witlof, serranoham, geitenkaas, tijm, peper |  Facebook | |  Print