29-04-17

Salade met peer, Serranoham en Machego

Hartige salade - gemakkelijk

Benodigdheden voor 4 personen.

  • 200 g doperwten (ik had er nog in de vriezer...)
  • 3 kroppen baby-romainesla (mag ook andere krokante sla zijn)
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 koffieliepel dijonmosterd
  • 4 el (olijf)olie
  • 2 handperen
  • 200 g serranoham
  • 100 g machego (kaas) (ik gebruikte Piave Veccio DOP - verkrijgbaar in Lidl)
  • 50 g gezouten pecannoten (ik gebuikte walnoten)
  • Eigen toevoeging: 2 handjes blauwe druiven

Bereiding:

  • Kook de doperwten ca. 8 min. in ruim kokend water met wat zout. Giet af.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de kroppen romainesla. Haal de blaadjes los en meng ze met de doperwten.
  • Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en de olie in een grote kom en meng met de slablaadjes en de doperwten. Voeg eventueel wat peper uit de molen toe.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de ham in repen. Snijd de kaas in stukjes.
  • Verdeel de peer, ham, kaas en noten over de salade. Voeg er eventueel wat blauwe druiven bij.

Lekker met stokbrood en een glaasje rode wijn! 

Gerechtje uit ALLERHANDE van AH

15-11-08

Venkelsalade

Dit receptje kreeg ik ooit van mijn metekind Christina uit Solingen / Duitsland en het past heerlijk bij de barbecue.

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen
  • 2 appels (bv jonagold)
  • 1 kleine doos ananas (ik neem liever verse ananas !)
  • slagroom en zure room naar believen
  • sap van 1/2 citroen
  • snuifje zout

Bereiding:

De venkel in zeer kleine stukjes snijden.
De appels en ananas klein snijden en onder de venkel mengen
Slagroom (of zure room), citroen en snuifje zout toevoegen en opnieuw mengen.
Minstens 1 uur laten trekken in koelkast.

Gutes Gelingen !! Smakelijk


originele tekst: Fenchel-Salat

Zuzaten: 2 Fenchelknollen - 2 Äpfel - 1 kleine Dose Ananas - Creme Fraiche u saure Sahne nach belieben - Saft einer halben Zitrone - 1 Prise Salz.

Den Fenchel ganz klein schneiden. Alle Zuzaten klein würfeln und unter den Fenchel mischen. 1 Stunde ziehen lassen.

21:53 Gepost door Fijnproevertje in Salades | Permalink | Commentaren (0) | Tags: room, salades, appels, venkel, ananas, zure room, citroen, zout, christina |  Facebook | |  Print