25-10-15

Havermoutpannenkoekjes met banaan...

Geen zin in een gewoon ontbijt en ook geen zin om naar de bakker te hollen voor koffiekoeken?

Maak dan deze overheerlijke pannenkoekjes - in een mum van tijd klaar. Ze lijken eigenlijk het meest op American pancakes: klein en een beetje dikker maar oooooh wat zijn ze lekker!! 

 havermout,banaan,ei,bakpoeder,kaneel,zout,maple syrup,ahorn siroop,frambozen,blauwe bessen,fruit,appels

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 1 kopje havermout
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 soeplepel bakpoeder
  • kaneel
  • zout
  • 125 ml. kokosmelk of gewone melk of indien gewenst een andere plantaardige melk (soja, amandel, of andere)

Recept:

  • blender de havermout tot meel
  • voeg er de banaan bij samen met het ei, de bakpoeder, kaneel en het zout.
  • voeg vloeistof toe (één of andere soort melk dus...) en blender (mix) tot je een mooi beslag bekomt (moet niet te vloeibaar zijn!)
  • bak de pannenkoekjes met vetstof (liefst kokosvet...) in de pan. Bak de ene zijde tot er belletjes ontstaan. Let er op het vuur niet al te hoog te zetten. Omdraaien met een spatel en aan de andere zijde bakken. Je kunt ofwel drie kleine pannenkoekjes tegelijkertijd bakken ofwel bak je een iets grotere pannenkoek. (ik maakte van deze hoeveelheid 4 grotere pannenkoeken)
  • Dien op met frambozen, blauwe bessen, gebakken appeltjes, schijfjes banaan, etc.... en druppel er wat maple syrup (of Ahornsiroop...) over en smullen maar.

    Heerlijk gezond en bijzonder geliefd bij kinderen!