03-11-17

Gevulde eieren

Dit receptje vond ik op de verpakking van een potje Galbani Ricotta. Ik heb het alleen wat aangepast.

 

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 6 hardgekookte eieren
  • 20 gr. olijventapenade (ik gebruikte erwtenhummus)
  • Zout en peper van de molen
  • Gekookte garnalen als versiering (gebruikte ik niet) - wij aten er zwarte olijfjes bij.

Bereidingswijze:

  • Snij de eieren doormidden en haal het eigeel er uit.
  • Vermeng de ricotta met het eigeel en de tapenade (of hummus).
  • Breng op smaak met zout en peper (ik gebruikte geen extra zout meer!)
  • Vul het wit van het ei met dit mengsel en werk eventueel af met 2 garnalen.
  • In de koelkast bewaren tot net voor het opdienen.

Lekker met grissini en een glaasje wijn als hapje vooraf.