19-10-17

Bretoense appeltaart

Wat heb je nodig?

  • ronde taartvorm (recept is voor 2 x 20 cm)
  • keukenrobot met vlindertje of grote kom met garde
  • 300 gr bloem
  • 250 gr bloemsuiker
  • 50 gr witte kristalsuiker
  • half zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250 gr roomboter
  • 150 gr boter (wordt later gesmolten) --> zelf niet gebruikt
  • 750 gr appels (jonagold of golden) in dobbelsteentjes
  • 1/2 citroen
  • kaneel (naar keuze)
  • abrikozenconfituur (niet gebruikt, maar wel lekker!)

Hoe ga je te werk?

Gezeefde bloemsuiker en zachte boter onder elkaar vermengen.
Eieren één voor één ondermengen en niet te luchtig kloppen.
Gezeefde bloem kort ondermengen.


Bakvormen goed insmeren met boter of bekleden met bakpapier. Het beslag verdelen over de twee vormen.
Appels schillen en in kleine dobbelsteentjes snijden. Bestrooien met de kristalsuiker en vanillesuiker en besprenkelen met citroensap.
Appelstukjes verdelen over de bakvormen.

Afbakken in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende ongeveer 30 min.

Facultatief!
150 gram boter smelten en lichtjes bruin laten worden. Taart insmeren met de gesmolten boter. Abrikozenconfituur met wat water aan de kook brengen en uitstrijken over de taart. De appeltjes behouden een mooie kleur en zullen glanzen.

 

Welke variant kan je hierop maken?

 

Bosbessentaart
Je maakt het beslag en legt er ongeveer 150 gram blauwe bosbessen op. Bestrooien met een mengsel van 1 eetlepel witte kristalsuiker en 1 eetlepel vanillesuiker.
Laten afbakken in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende ongeveer 30 min. Laten afkoelen en insmeren met abrikozenconfituur die is opgekookt met een beetje water.

 

Eet smakelijk.

De commentaren zijn gesloten.