29-04-17

Salade met peer, Serranoham en Machego

Hartige salade - gemakkelijk

Benodigdheden voor 4 personen.

  • 200 g doperwten (ik had er nog in de vriezer...)
  • 3 kroppen baby-romainesla (mag ook andere krokante sla zijn)
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 koffieliepel dijonmosterd
  • 4 el (olijf)olie
  • 2 handperen
  • 200 g serranoham
  • 100 g machego (kaas) (ik gebruikte Piave Veccio DOP - verkrijgbaar in Lidl)
  • 50 g gezouten pecannoten (ik gebuikte walnoten)
  • Eigen toevoeging: 2 handjes blauwe druiven

Bereiding:

  • Kook de doperwten ca. 8 min. in ruim kokend water met wat zout. Giet af.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de kroppen romainesla. Haal de blaadjes los en meng ze met de doperwten.
  • Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en de olie in een grote kom en meng met de slablaadjes en de doperwten. Voeg eventueel wat peper uit de molen toe.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de ham in repen. Snijd de kaas in stukjes.
  • Verdeel de peer, ham, kaas en noten over de salade. Voeg er eventueel wat blauwe druiven bij.

Lekker met stokbrood en een glaasje rode wijn! 

Gerechtje uit ALLERHANDE van AH

De commentaren zijn gesloten.