29-04-17

Lamskoteletjes met geroosterde groenten.

Gerecht om de vingers bij af te likken ... en gaat nog eens snel ook!

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 venkelknollen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika (eigen toevoeging)
  • 9 el extra vierge olijfolie
  • 8 lamskoteletjes (ik gebruikte varkenskotelet! 1 pp.)
  • Kruiden: Provençaalse of Italiaanse...
  • bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in parten.
  • Snijd een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes.
  • Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm.
  • Snijd de paprika doormidden, haal de zaadlijsten weg en snijd in grove stukken.
  • Meng de aardappelen met de groenten met de olijfolie, peper en eventueel zout op een met bakpapier beklede bakplaat (of in een grote ovenschaal). Kruid eventueel met Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden.
  • Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Voeg er de laatste 10 min. de courgette bij (wordt anders te zacht!)

Verhit wat olijfolie en eventueel wat boter in een koekenpan en bak de (lams)koteletjes goudbruin (en rosé als het lamskoteletjes zijn - 5-7 minuten). Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout (en nootmuskaat voor de varkenskoteletjes)

Serveer met de geroosterde groenten.

(Is glutenvrij, lactosevrij)

Gerechtje uit 'ALLERHANDE' van AH

21:05 Gepost door Fijnproevertje in Groenten, Hoofdgerechten, Oven, Vlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.