28-04-17

Witlof met geitenkaas en ham (4pers.)

Een manier om vrij snel een witlofschotel op tafel te hebben. Normaal maak ik dit met een kaassaus maar door de gesmolten geitenkaas én toevoeging van een beetje vloeibare room wordt het toch een smeuïg gerecht.

 

Benodigdheden:

  • 4 stronken witlof
  • 100 g serranoham (8 sneetjes)
  • 4 sneetjes geitenkaas jong belegen 50+
  • 1 eetlepel gedroogde tijm en naar smaak wat peper uit de molen
  • Beetje vloeibare room
  • ovenschaal (20x30 cm)

Bereidingswijze:

  1. Verwijder het harde stukje aan de onderkant van de stronken witlof.
    Kook het lof gedurende 5 min. in een pan met water met wat zout.
    Laat goed uitlekken en halveer in de lengte.

  2. Verwarm de oven voor op 180° C.

  3. Leg de sneetjes serranoham op het werkblad.
    Halveer de sneetjes kaas in de lengte.
    Verdeel de geitenkaas over de ham.
    Leg de halve stronken witlof in het midden en bestrooi met wat tijm en wat peper uit de molen.
    Vouw de ham en kaas om het witloof, overgiet met een beetje vloeibare room en laat in ca. 20 min. in de oven goudbruin worden.

Lekker met aardappelpuree.

Eet smakelijk! en... zelf vond ik het overheerlijk. Was bedoeld voor 4 personen maar is helemaal opgegaan met 2 (ik 1/3 en de rest mijn ega surprised)

(receptje geprobeerd uit het AH magazine 'ALLERHANDE')

(foto alvorens het gerecht de oven ingaat... en foto van afgewerkt gerecht)

witlof,serranoham,geitenkaas,tijm,peper

witlof,serranoham,geitenkaas,tijm,peper

19:16 Gepost door Fijnproevertje in Groenten, Hoofdgerechten, Oven, Vlees | Permalink | Commentaren (0) | Tags: witlof, serranoham, geitenkaas, tijm, peper |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.