22-12-15

Quiche met broccoli en spek

Hartverwarmend vind ik dat altijd zelf ... zo'n heerlijk dampende quiche ofte 'groentetaart'. Is voor mij echte winterkost (kan uiteraard ook afgekoeld met een slaatje in de zomer cool).

Deze keer eens niet met spinazie of prei of ... maar met broccoli. Het is de eerste keer dat ik die maakte en het is hier behoorlijk in de smaak gevallen.

Benodigdheden:

  • 1 vel blader- of kruimeldeeg (kant-en-klaar)
  • 125 gr. spekreepjes
  • 3 volledige eieren èn 1 eierdooier
  • flesje room (al dan niet light) 250 ml.
  • 150 gr. gemalen kaas
  • 1 broccoli
  • peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een quichevorm en prik in met een vork.
  • Verdeel de spekreepjes over het deeg. 
  • Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze 5 minuten in kokend gezouten water. Laat schrikken in koud water en goed uitlekken.
  • Klop de eieren los met de dooier, de room en de kaas. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
  • Verdeel de broccoli over het spek en overgiet met de eimix.
  • Zet 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!

1-IMG_20151222_181806.jpg

 

 

Commentaren

Ik vind quiche ook heel lekker.. maar niét met broccoli! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 22-12-15

@mizzD: dan het exemplaar met geitenkaas en trostomaatjes maar :-). ' k Zal het eens komen proeven ;-p

Gepost door: lucretia | 23-12-15

Hahahaa.. met die kruiden van Huisentruyt?? :-PPP

Gepost door: mizzD | 30-12-15

@mizzD: die zijn allang over datum :-)

Gepost door: lucretia | 30-12-15

De commentaren zijn gesloten.