05-07-13

Choo Choo Train-taart voor Tristan ... :-)

Verrassing daarnet... telefoontje van H. uit de VS om een goed recept voor biscuitdeeg. H. zal voor zijn zoon een verjaardagstaart maken in de vorm van een locomotief (of trein). 2 jaar wordt het manneke al. Ik kan er dan wel niet bijzijn maar alleen al de vraag om advies doet m'n hart al een sprongetje maken.

Voilà... hier komt de basisbereiding van biscuit zoals ik ze al jaren maak. (volgens ONS KOOKBOEK 1976)

Per ei: 50g suiker en 50g zelfrijzende bloem
Voor een middelmatige biscuit gaat men uit van 5 eieren (of een inhoud van een 2 liter bakblik)

Klop de hele eieren en de suiker met eiwitklopper (mixer) gedurende 10 minuten.
In een warmwaterbad verder kloppen tot het mengsel lauw is.
Uit het warmwaterbad nemen en kloppen tot het koud is. (totale kloptijd bedraagt ongeveer 20 minuten).

De bloem ziften en ineens, maar voorzichtig, ondermengen met een houten lepel of garde; niet meer kloppen. Zorg dat alles goed gemengd is.


Onmiddellijk laten bakken in een 'tweemaal beboterde en met bloem bestrooide' vorm.

Oven op 175°. Bakken gedurende 45 minuten tot 1 uur. Doorprikken met een breinaald om na te gaan of het deeg voldoende gebakken is.

Na het bakken ontvormen en laten afkoelen.

Lieve Tristan ik wens jou een heel fijne 2de verjaardag en een bijzonder lekker taart gemaakt met liefde door je papa.

Je oma XXX

17:20 Gepost door Fijnproevertje in Gebak | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.