08-11-10

Een 'grapp(a)ig' kippetje :-)

Benodigdheden:

3 appels (Jonagold) - braadkip van +/- 1,2 kg - 4 sjalotten - 50 g boter (of voor de helft boter en de andere helft olijfolie) - 1 borrelglaasje grappa (of calvados; is ook goed) - 1,5 dl groentebouillon (bouillonblokje is ok) - citroensap - bloem - kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie) - peper en zout

Bereiding:

  • De stukken kip kruiden met peper (van de molen) en zout en lichtjes bestuiven met wat bloem.
  • De sjalotten pellen en in 4 snijden.
  • Bak het kippenvlees kort aan in de hete vetstof. Als de stukken kip rondom 'gebruind' zijn flambeer dan met de grappa. Als de vlam geblust is de partjes sjalot kort laten meebakken.
    Voeg het kruidentuiltje en de warme bouillon toe. De pan afdekken en 30 minuten laten stoven.
  • De appels spoelen, droogdeppen en klokhuis verwijderen. In blokjes snijden en onmiddellijk besprenkelen met citroensap, zodat ze niet verkleuren. Kruid ze met peper (van de molen) en wat zout en leg ze bovenop het kippenvlees. Afdekken en nog 10 minuutjes laten verder stoven.

Serveer met gekookte aardappelen of puree en laat het u smaken :-)