30-10-10

Quiche met rucola

Ingrediënten:

* bladerdeeg (uit diepvries of koelvak)
* 1 lepel olijfolie
* 1 ui (fijnsnijden)
* bakje rucola of indien uit eigen tuin :-) ... zo'n 250 gr
* doosje ricottakaas (250 gr)
* 50 ml lightroom (facultatief)
* 3 eieren

Bereiding:

* de oven voorverwarmen (180°)
* de bladerdeeg uitrollen in een quichevorm
* olijfolie verhitten in een wokpan en de fijngesneden ui +/- 5 min laten fruiten tot die glazig is. De pan van het
   vuur verwijderen en er de rucola onder roeren. Dit mengsel even laten rusten.
* eieren loskloppen en er de ricotta onder mengen. Op smaak brengen met nootmuskaat, zout en zwarte peper 
   van de molen.
* Schep het rucolamengsel onder de kaas- en eimengeling (niet te hard roeren - gewoon mengen) en er de 
   lightroom aan toevoegen.
* Eventueel het mengsel nog wat bijkruiden en ermee de quichevorm vullen.
* Bak de quiche gedurende +/- 35 min tot de vulling stevig aanvoelt.

Heb dit onlangs klaargemaakt voor een vriendin in Rome. Het smaakte heerlijk met een glas rode wijn erbij!

 

15:32 Gepost door Fijnproevertje in Quiches | Permalink | Commentaren (0) | Tags: quiche, rucola, ricotta, light room, ui, eieren, bladerdeeg, olijfolie |  Facebook | |  Print