21-11-09

Cantharellencrème met schuim van cognac

Week van de smaak !! 'Markant Lochristi' was te gast in restaurant 'Het Boneryck' in Wondelgem en kon er samen met de chef-kok een heerlijke maaltijd bereiden.

We waren met z'n negenen en ieder van ons verzorgde een deel van het menu. Ik maakte de soep... en ik moet zeggen dat ze heerlijk smaakte !

100_7117

Benodigdheden voor 10 personen:

  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 2 preiwitten
  • 1 pastinaak
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 300 gr cantharellen
  • 1 bakje champignons de Paris
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 soeplepels olijfolie en 2 soeplepels sesamolie
  • 6 cl cognac
  • 1 teentje look
  • 1/2 koffielepel cajun (ik vond deze kruiden in de Colruyt bij de BBQ-kruiden)
  • 1 kleine aardappel
  • 25 cl room en 15 cl melk
  • 2 gr. lecitine
  • 1 tak bladpeterselie
  • peper en zout

De bereiding:

  1. Plet lookteentje en versnipper de sjalotten.
  2. Schil de aardappel en pastinaak en snijdt in kleine brunoise.
  3. Doe de preiwitten in reepjes, de champignons de Paris in schijfjes.
  4. Stoof de sjalot, look, champignons de Paris, groentenbrunoise samen met de helft van de cantharellen aan in wat olijfolie en sesamolie.
  5. Blus met de helft van de cognac en doe er vervolgens de kippenbouillon bij.
  6. Daarna de room en mix.
  7. Bak de rest van de cantharellen aan op een heet vuur en hou apart.
  8. Juist voor het serveren de melk, de rest van de cognac en de lecitine in een kommetje doen en met de staafmixer opkloppen.
  9. Kruid de soep af met wat peper en verdeel over de borden of soepkommetjes.
  10. Garneer met de cantharellen, versnipperde bladpeterselie en cognacschuim.

 

De commentaren zijn gesloten.