14-07-09

Koele komkommersoep

Ingrediënten:

½ groente- of kippenbouillontablet;
1 komkommer;
Griekse yoghurt;
1 gehakte teen knoflook;
½  bosje gehakte bieslook + extra ter garnering;
scheutje worcestersaus of balsamicoazijn; 
versgemalen zwarte peper

Bereiding:
In een maatbeker bouillontablet oplossen in 1½ dl gekookt water.
Af laten koelen.
Komkommer wassen, de schil gedeeltelijk verwijderen en in grove stukken snijden.
Komkommer, knoflook en bieslook bij de bouillon in de maatbeker doen met worcestersaus of balsamicoazijn en royaal peper.

Met de staafmixer tot een glad mengsel pureren.
Vul met yoghurt aan tot ca. 6 dl.
Mix nog een keer en zet de maatbeker in de koelkast.
Zet voor je de soep gaat eten soepkommetjes een kwartier in de vriezer.

Serveer ijskoud, gegarneerd met fijngehakte bieslook en stukjes komkommer. 

Smakelijk

Commentaren

Yogurt-Zucchini bread with Walnuts Probeer dit ook eens!
Zelf uitgeprobeerd en was heerlijk! (mij leek het eerder cake dan brood, maar heel lekker).

1 cup walnut halves
2 cups all-purpose flour
½ tsp baking powder
½ tsp baking soda
½ tsp salt
¾ cup plus 2 tblsp sugar (ik hield het op ½ cup)
2 large eggs
½ cup vegetable oil
½ cup fat free plain Greek yogurt (ik gebruikte gewoon halfvolle)
1 cup coarsely grated zucchini

Preheat oven to 325°F Butter and flour a metal loaf pan. Spread the walnut halves in a pie plate and toast them for about 8 min. until they are flagrant, than coarsely shop them ( ik roosterde niet).
In a large bowl, wish flour with baking powder, baking soda and salt. In medium bowl, mix sugar with eggs, oil an yogurt. Add wet ingredients to the dry along with the zucchini and walnuts and stir till the batter is evenly moistened. Scrape in the pan and bake for 1 hour and 10 minutes (1 uur was bij mij voldoende).
Laat even afkoelen en enjoy! Je kan het bij kamertemperatuur rustig een paar dagen bewaren.
Easy peasy en zo lekker!!

Gepost door: Rikkert | 25-09-09

De commentaren zijn gesloten.