14-07-09

Gazpacho Andaluz

Zomer... tijd voor koude soepen dus!

Vandaag kreeg ik een 'oproep' van m'n vriendin L. uit Italië (Rome) nog wel voor een receptje van een gekoelde soep. Ben even in m'n archief gedoken en eentje is alvast de Gazpacho Andaluz. Eigenlijk mijn favoriet!

Ingrediënten:

  • 2-3 sneetjes witbrood
  • 500 gr rijpe tomaten, ontvelt, ontpit en in stukken
  • 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken
  • 1 groene paprika, zonder zaadlijsten en in stukken
  • 3-4 tenen knoflook (naar smaak)
  • 1,25 dl olijfolie
  • Zout
  • 2-3 el wijn- of sherryazijn
  • èn voor de liefhebbers: komijn als extra smaakmaker

Garnituur: (naar believen)

Stukjes witbrood (croutons)
Stukjes tomaat
Stukjes paprika
Stukjes ui
Blokjes ham
Grof gehakt hardgekookt ei


Bereiding:

Breek het witbrood in stukjes en besprenkel deze met water.
Laat ze minstens 30 minuten staan.
Doe de tomaat, komkommer, paprika en knoflook in de keukenmachine, voeg het brood en als laatste de olie toe en pureer het geheel.
Schenk er het water bij tot de soep de gewenste dikte heeft.
Wrijf de soep eventueel door een fijne zeef.
Breng de gazpacho op smaak met zout en azijn en eventueel wat komijn.
Zet hem ten minste 1 uur in de koelkast.
Serveer hem koud en geef er in schaaltjes het brood, de paprika, de uit, de tomaat, de ham en hardgekookt ei bij.

Eet smakelijk!

(bron: Culinaria España/Könemann)

De commentaren zijn gesloten.