14-07-09

Ajo Blanco

Ajo Blanco: koude knoflooksoep met amandelen

Uit Malaga komt de ajo blanco (letterlijk: 'witte knoflook'), een koude soep van knoflook, jonge amandelen, witbrood, azijn en olie.
In Malaga geeft men er moscateldruiven, rozijn, of partjes appel bij.

2 sneetjes geroosterd Spaans witbrood (of Italiaans… zal ook wel goed zijn Tong uitsteken)
150 g gepelde amandelen
3 gepelde tenen knoflook
½-1 tl zout
8 el olijfolie
2-3 el sherryazijn
250 g witte pitloze druiven

Week het brood een paar minuten in wat water.
Pureer de amandelen met de knoflook, wat zout en het uitgeknepen brood in de keukenmachine.
Giet de olie in een dun straaltje erbij en voeg ten slotte azijn toe.
Voeg eventueel nog wat water toe.
Breng het mengsel op smaak met zout en azijn en wrijf het door een fijne zeef.
ZEER KOUD laten worden.
Schep de soep in borden en garneer deze met de druiven.

De commentaren zijn gesloten.