07-01-09

Forêt Noir

Dit recept van een overheerlijke kersttaart haalde ik uit de weekendkrant van 20-21 december 2008. "Het feestmenu van Peter Goossens" vermeldde een recept voor een chocolade kerstgebak. Ik heb het echter aangepast door de buitenzijde en 2 lagen in te strijken met witte chocolademousse...

Nodig: (4 à 5 personen.)

Voor het chocolade bisquit:

  • 6 eieren
  • 180 g kristalsuiker
  • 160 g bloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 90 g boter

Voor de garnituur:

  • griottes (zijn een heel specifieke soort zoete kersen) ingelegd op cointreau (ik gebruikte krieken op sap - zonder het sap natuurlijk Lachen)
  • 1 l slagroom
  • 100 g bloemsuiker
  • 200 g chocolade (witte voor mijn recept - donkere voor het originele recept !)

Zo maak je het:

Klop voor het bisquit de eieren op met de suiker. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder. Smelt de boter. Meng de bloem onder de eieren en meng er dan de boter onder. Giet in een beboterde en met bloem bestoven ronde bakvorm voor brood/cake en bak in 40 min. op 180° C. Laat afkoelen.

Laat de chocolade smelten (au bain marie of in microgolfoven) en lauw worden.
Klop de slagroom op met de bloemsuiker. Laat de helft puur en roer door de andere helft de lauwe chocolade.
Bouw de taart op: leg eerst een schijf bisquit, daarop een laag chocolade-slagroom, een laag griottes of krieken, opnieuw een laag bisquit, een laag slagroom en dek af met een laag bisquit. Bestrijk de taart met witte chocolademousse/of witte chocoladeslagroom en omhul de taart met donkere chocoladeschilfers.

Zie hieronder het resultaat van de taart die ik serveerde op kerstavond... Tot onze verwondering viel het gebak niet zwaar uit!

IMG_0639

De commentaren zijn gesloten.