19-11-08

Pomodori Farciti al Forno

Gevulde tomaten uit de oven.

pomodori

In de zomer koop je best de grote zoete tomaten die uit Italië worden ingevoerd, maar buiten het seizoen kunt u kastomaten gebruiken, omdat ze door de vulling meer smaak krijgen.

Ingrediënten (4 pers.): 4 grote rijpe tomaten - 50 g risottorijst - 2 eetlepels gehakte munt, en een extra takje om te garneren - 8 anjovisfiliets, fijngehakt - 4 eetlepels olijfolie - 1 teentje knoflook, gehakt - peper en zout


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180° C/gasoven stand 3. Snij aan de kant van het kroontje een kapje van de tomaten om te gebruiken als dekseltje.
    Haal de tomaten uit, druk het vruchtvleest door een fijne zeef. Vang  het sap op.
  • Kook de rijst 7 minuten in water met zout, giet hem af en laat afkoelen. Vermeng het tomatensap, de munt, de anjovis, de olijfolie en de knoflook.
  • Breng op smaak met p&z
  • Schep de vulling in de tomaten en zet de kapjes erop. Zet ze circa 20 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte, tot het vel verschrompeld is en de tomaten gaar zijn.
  • Serveer ze gegarneerd met muntblaadjes

Dit recept vond ik ooit in Libelle.

De commentaren zijn gesloten.