15-11-08

Warme wafels

Ingrediënten:

300 g patisseriebloem en 200 g volkorenmeel -  1 pakje bakpoeder - 1/2 liter melk - 1/2 liter spuitwater - 250 g boter (Becel vloeibaar of iets dergelijks...) - 100 g suiker (facultatief) - 3 eieren - snuifje zout - kaneelpoeder - vanillestokje opengesneden en afgeschraapt (facultatief)


Bereiding:

Suiker, meel en bakpoeder in een kom mengen - een kuiltje maken - de geklopte eieren erin gieten en mengen - dan de melk, waarin het zout en de boter gesmolten is, toevoegen - goed bewerken - spuitwater toevoegen en tenslotte er het opgeklopte eiwit bijvoegen. Afsmaken met kaneelpoeder en eventueel vanillestokje.

Onmiddellijk bakken in een heet wafelijzer en warm opdienen met vers fruit of kriekjes uit een bokaal en slagroom.

De_Vier_Musketiers_Gent 054

Heerlijk!

Commentaren

Hehe... maar dit was geen zelfgebakken wafel hè...dit was zo'n beroemde..! :-)))

Gepost door: mizzD | 15-11-08

Hehe...ach waarom? Als ze net zo lekker zijn..!! :-)))

Gepost door: mizzD | 15-11-08

Voor mij ook zo'n tasje !! :)

Gepost door: a'ke | 18-11-08

Norman Apple Tart
The amount of almond cream may seem small, but it puffs as it bakes and surrounds the fruit slices.
Almond cream
2/3 cup blanched almonds (whole or slivered)
1/3 cup sugar (divided use)
6 tbs unsalted butter
1 large egg beaten with 1 egg yolk
2 ts run or kirsch or 1 ts vanilla
2 tbs flour
1 (9-10”) unbaked pie shell
3 medium golden delicious apples or 3 ripe pears (peeled, halved and cored)
Glaze: 1/3 cup apricot preserves and 4 ts rum, kirsch or water

Position rack in lower third of oven en preheat to 425 degrees. Heat baking sheet in oven.
Almond cream: grind almonds I food processor with 2 tbs sugar to fine powder. Set mixture aside.
Beat butter in bowl of electric mixer until soft. Add remaining 6 tbs of sugar and beat mixture until smooth. Gradually beat in eggs. Stir in almond mixture, rum and flour. Spread almond cream evenly over bottom of pie crust.
To prepare Apples and Glaze: cut apples into thin crosswise slices, keeping each half together. Using metal spatula, set apple halves on almond cream at equal distances from each other, so they radiate outward from the center like spokes of a wheel. Press slightly to flatten slices out.
Place tart on heated baking sheet. Bake at 425 for 10 minutes. Reduce temperature to 350 and bake until cream is set and golden brown, about 30 minutes more. Cool on wire rack.
Heat preserves and rum over low heat stirring often until melted. Strain mixture and brush over top of tart. Serve at room temperature.
Makes 8 servings

Gepost door: rikkert | 06-01-09

Waar is de tijd van de Max!

Gepost door: Tal | 04-01-11

De commentaren zijn gesloten.