15-11-08

Venkelsalade

Dit receptje kreeg ik ooit van mijn metekind Christina uit Solingen / Duitsland en het past heerlijk bij de barbecue.

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen
  • 2 appels (bv jonagold)
  • 1 kleine doos ananas (ik neem liever verse ananas !)
  • slagroom en zure room naar believen
  • sap van 1/2 citroen
  • snuifje zout

Bereiding:

De venkel in zeer kleine stukjes snijden.
De appels en ananas klein snijden en onder de venkel mengen
Slagroom (of zure room), citroen en snuifje zout toevoegen en opnieuw mengen.
Minstens 1 uur laten trekken in koelkast.

Gutes Gelingen !! Smakelijk


originele tekst: Fenchel-Salat

Zuzaten: 2 Fenchelknollen - 2 Äpfel - 1 kleine Dose Ananas - Creme Fraiche u saure Sahne nach belieben - Saft einer halben Zitrone - 1 Prise Salz.

Den Fenchel ganz klein schneiden. Alle Zuzaten klein würfeln und unter den Fenchel mischen. 1 Stunde ziehen lassen.

21:53 Gepost door Fijnproevertje in Salades | Permalink | Commentaren (0) | Tags: room, salades, appels, venkel, ananas, zure room, citroen, zout, christina |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.