15-11-08

Tapas of kleine Spaanse gerechtjes

Ciabatta brood met tomaten en look: Mix 1 rijpe tomaat en 2 lookteentjes met een beetje uitstekende extra zuivere olijfolie. Snij de ciabatta in twee en dan nog eens in brede repen (+/- 3 cm). Bestrijk het brood met de tomaten en werk af met wat zwarte peper en grof zeezout alvorens in de voorverwarmde oven te grillen. Serveer onmiddellijk (eventueel afwerken met ansjovis).

Gevulde champignons: Gebruik grote witte champignons, spoel ze af en haal de steel en het hart eruit. Hak dit champignonvlees fijn en bak het met wat fijngesneden look in extra zuivere olijfolie. Voeg verse fijngehakte peterselie, peper en zout toe en laat wat stoven. Vul de lege champignons met deze garnituur en giet nog een beetje zeer fijne extra zuivere olijfolie in elke champignon. Zet ze in een voorverwarmde oven en laat de champignons gaar worden. Serveer onmiddellijk.

Spinazie met olijfolie: Laat de verse spinazie gedurende een paar uren in gezouten water staan. Maak ze schoon en droog ze in een sladroger. Bak pijnboompitten in hete olijfolie tot ze lichtjes gebinnen te bruinen en voeg de spinazie erbij. Roer zachtjes en voeg peper, zout, extra zuivere olijfolie en witte rozijntjes bij. Wanneer de spinazie 'al dente' is, verdeelt u kleine porties op bordjes en serveer.

Gevulde kerstomaatjes: Maak de rijpe tomaatjes leeg en zet ze omgekeerd om uit te lekken. Mix Serranoham met ajuin en extra zuivere olijfolie tot mousse. Vul de tomaatjes en werk af met enkele piekjes bieslook die u in de mousse prikt.

Deze hapjes smaken niet alleen in de zomer maar zijn ook heerlijk als voorafje bij een feestelijke maaltijd!

IMG_5358

22:41 Gepost door Fijnproevertje in Borrelhapjes | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tapas, borrelhapjes |  Facebook | |  Print

Commentaren

De kerstomaatjes lijken me heel lekker, en best verrassend. Deze ga ik volgend weekend eens proberen. Bedankt voor de tip!.

Gepost door: Vicky | 17-11-08

Die tapas zijn altijd een topper als je veel mensen bij je thuis ontvangt. Altijd een succes en ook niet zoveel werk :-)

Gepost door: La Cocina | 10-04-11

De commentaren zijn gesloten.