15-11-08

Quiche 'Bernadette'

Benodigdheden:

400 gr bladspinazie - 4 dl room - 2 à 3 eieren - 150 à 200 gr spek - verse zalm - eventueel 2 à 3 kleine aardappelen - bladerdeeg of kruimeldeeg (verkrijgbaar in koeling in warenhuis of diepvries)


Bereiding:

  • spinazie stoven en op smaak brengen p&z, muskaat en de spekblokjes eronder mengen
  • aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden - eventueel halfgaar laten koken (is niet echt nodig)
  • room & eieren mengen, klutsen en op smaak brengen met p&z, cayennepeper. Je kunt er ook altijd een beetje gruyèrekaas doormengen!
  • spinazie (koud laten worden) mengen met het roommengsel
  • Bakvorm bekleden met kruimeldeeg of bladerdeeg.
  • Het mengsel in bakvorm storten en de zalm erin schikken. Zorg dat de zalm zo goed mogelijk onder zit. Eventueel een weinig gruyèrekaas erboven strooien. (niet té veel - valt anders nogal zwaar uit!)
  • 40 à 45 min. in oven à 190 C°.

Eet smakelijk !

De commentaren zijn gesloten.