15-11-08

Gegratineerde oesters

Een fijn voorgerecht of als hapje! Ook voor diegenen die denken geen oesters te lusten ! Zeker proberen!!

Nodig (4 pers):
12 Zeeuwse oesters (als hapje - of 24 als voorgerecht!)
2 sneetjes oud wit brood
2 geperste tenen knoflook
2 el fijngehakte peterselie
50 g geraspte manchego of belegen kaas
1-2 eetlepels olijfolie
2-3 eetlepels medium dry sherry of witte wijn

Bereiding:

  • Verkruimel de sneetjes brood met korst heel fijn (in de keukenmachine) en meng ze in een kom met de knoflook, peterselie en kaas.
  • Houd een oester met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek vast met de platte schelp boven. Houd hem recht en steek met een scherp, puntig mes in het scharnier dat aan de achterkant van de oester zit. Wrik het mes neer binnen met een kort draaiende beweging, zodat de schelp open gaat. Snijd langs de kier de boven- en onderschelp los van elkaar.
  • Verwarm de ovengril voor.
  • Haal de oesters uit de schelp, reinig de holle kant van de schelp en leg de oesters terug in de schelp.
  • Leg de schelpen met oesters op een bakplaat en sprenkel er wat sherry (of  witte wijn) over. Strooi het broodkruimmengsel erover, druppel er nog wat olijfolie over en schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill. Laat het broodkruim in 2 minuten goudbruin kleuren.
  • Serveer ze op vier borden als borrelhapje of als voorgerecht op een bedje van waterkers

Dit recept plaatste ik eerder reeds hier...

Commentaren

ik deed het met mosselen, uit budgettaire overweging.
gemakkelijk te openen, en lekker!

Gepost door: marcel | 08-10-11

De commentaren zijn gesloten.