15-11-08

Feestelijk borrel-idee

... en bovendien supergemakkelijk!

Snij een groot wit brood in de lengte in niet te dunne sneden.
Bestrijk ze met kruidenboter en leg er plakjes Pata Grega op.
Rol op en verpak de rolletjes in aluminiumfolie. Zet in de koelkast tot de boter weer opgesteven is.
Snij om te serveren de rolletjes in plakjes.

  • een ideetje van chef Ilse Van Keer van restaurant 't Notenhof in Londerzeel
  • Pata Grega is een schitterende Belgische variant van de veelgeprezen Spaanse Pata Negra. Het is varkensham, 24 maanden gedroogd met zeezout uit Sardinië. Te koop in filterdunne plakjes, in stukken van 1 kg en natuurlijk ook als hele ham. Niet goedkoop, maar een delicatesse!

Hoe zou het smaken met Gandaham?? Ik denk dat ik deze neem... is voor mij een Streekproduct Knipogen.

'Weetje' over Ganda Ham: Ganda Ham wordt gedurende 9 tot 14 maanden natuurlijk gerijpt en gedroogd volgens aloude Vlaamse traditie, met varkensvlees, zeezout en de tijd als enige ingrediënten.

Het malse, smakelijke vlees van Ganda Ham is licht verteerbaar en bevat geen vreemde additieven. De kleur en het aroma van Ganda Ham zijn het heerlijke restultaat van een langdurig enzymatisch rijpingsproces. Bovendien is de ham ook volledig vrij van restantibiotica.

Ganda Ham is rijk aan biologisch hoogwaardig eiwit en bevat tevens weinig vet, dat bovendien voor het grootste gedeelte bestaat uit onverzadigde betzuren.

Ook bij u op het menu ? Maak nader kennis met talloze recepten op www.ganda.be

19:08 Gepost door Fijnproevertje in Borrelhapjes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ganda ham, borrelhapjes, pata grega, brood, kruidenboter |  Facebook | |  Print

De commentaren zijn gesloten.